torsdag 5. mars 2009

Alternativ teori til platetektonikk ved Karsten M. Storetvedt


Forskeren Karsten M. Storetvedt har over tid utviklet en alternativ teori grunnet at han mener plateteorien er feil. I bøker og fagartikler argumenterer han for at altfor mange observasjoner av grunnleggende betydning taler mot plateteorien. Som et resultat av disse problemene har Storetvedt, gjennom mer enn 25 år, utviklet en alternativ jordteori.

”Storetvedts nye teori innebærer en helt ny fremstilling av jordskorpens topografiske og geologiske utvikling. Han mener denne nye framstillingen har støtte i en kombinasjon av klassiske geologiske fakta og moderne data om jordens indre og ytre forhold. Han hevder at dagens kontinenter representerer restene etter et opprinnelig pan-globalt (heldekkende) tykt skorpelag av kontinental type, og at fordelingen av nåtidens land og dyphav også gjenspeiles i jordkjernens bølgeformete overflate…”
Sakset fra Wikipedia artikkel om Karsten M. Storetvedt.

Storetvedt har fått relativt mye kritikk for denne teorien lignende kritikken Alfred Wegener fikk med sin teori om platetektonikk. I 2006 utalte han seg i en åpen debatt mot noen andre norske forskere som mener at teorien hans ikke stemmer. Denne debatten foregikk på ”forskning.no”.

Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/Karsten_M._Storetvedt

http://www.forskning.no/Artikler/2006/september/1159166676.8
http://www.forskning.no/artikler/2006/oktober/1161759074.15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar